Contact Print pagina Favorieten
HOMEOVER ONSDIENSTENINSTRUMENTENKLANTENCONTACTNIEUWS
Image1
‘De interim manager komt weer terug’
Er breken betere tijden aan voor de interim manager. Voor het eerst sinds het uitbreken van de crisis in 2008 hebben hoogopgeleide interimmers weer meer werk en stijgen de tarieven. Ook de verwachtingen over de vraag zijn rooskleurig.

Dat blijkt althans uit de Interim Index van Nyenrode Business Universiteit en adviesbureau Schaekel & Partners, waarvoor 727 managers werden ondervraagd. Er zijn meer interim managers aan het werk, en opdrachten duren langer. Bijna driekwart van de ondervraagden had tijdens het onderzoek een opdracht. Niet eerder lag dat aantal zo hoog.

Schaekel & Partners verwacht dat meer managers die nu nog een vaste baan hebben, als zzp’er aan de slag zullen gaan, vooral managers tussen de 35 en de 50 jaar. Aangezien de markt aantrekt, is het voor hen nu ‘veiliger’ geworden om als zelfstandige te werken.

De tijd van 200 euro per uur is wel over
Piet Hein de Sonnaville, partner bij Schaekel en betrokken bij het onderzoek, vertelt bij BNR dat alle seinen op groen staan. “Het is geen heel sterke stijging, maar de trend is goed.”

Vooral in de industrie en de financiële sector is volgens hem sprake van stijgende tarieven, maar die zijn nog niet zo hoog als vóór de crisis in 2008. “In het verleden zagen we tarieven van boven 200 euro per uur. Die tijd is echt over, nu zitten we op maximaal 170. Het gemiddelde zit op zo’n 130”, zegt hij bij BNR.

Uit het onderzoek van Schaekel & Partners komt bovendien naar voren dat de vorm van honorering verandert. Zo zouden zzp’ers vaker worden beloond naar resultaat, in plaats van een beloning via een vast uurtarief. Daarnaast doen zzp-managers vaker nog ander betaald werk ernaast zoals een tweede interim-opdracht, een bestuursfunctie of een andere onderneming.

BRON: nrccarriere.nl | juni 2015
___________________


>> Terug naar het overzicht
Bekijk hier onze laatste vacatures

Hermeion UPDATE

Vier keer per jaar verschijnt Hermeion UPDATE , de digitale nieuwsbrief van Hermeion. Via ons contactformulier kunt u zich op onze nieuwsbrief abonneren.

Lees oude artikelen in het UPDATE Archief .

Algemene Voorwaarden · Disclaimer
Privacy statement · 2015 © Hermeion

"