Contact Print pagina Favorieten
HOMEOVER ONSDIENSTENINSTRUMENTENKLANTENCONTACTNIEUWS
Image1
MKB’er kan na zomer putten uit nieuwe fondsen: leningen tussen 150 duizend en 25 miljoen
Woensdag richt de Nederlandse Investeringsinstelling (NLII) twee speciale fondsen op. Na de zomer kunnen via banken de eerste aanvragen worden gedaan. Via het nieuwe Achtergestelde Leningen Fonds (ALF) kunnen bedrijven uit het Midden- en kleinbedrijf met een beperkt eigen vermogen leningen tussen de 150.000 en 5 miljoen euro krijgen. Bij het eveneens nieuwe Bedrijfsleningen Fonds (BLF) kunnen banken bedrijven leningen van 10 tot 25 miljoen euro verstrekken.

Via het nieuwe Achtergestelde Leningen Fonds (ALF) kunnen bedrijven uit het Midden- en kleinbedrijf met een beperkt eigen vermogen leningen tussen de 150.000 en 5 miljoen euro krijgen. Bij het eveneens nieuwe Bedrijfsleningen Fonds (BLF) kunnen banken bedrijven leningen van 10 tot 25 miljoen euro verstrekken.
Leningen voor Midden- en Kleinbedrijf

Minister Henk Kamp (Economische Zaken) noemt de nieuwe fondsen een ,,belangrijke stap om de Nederlandse economie structureel te versterken’’. ,,Ondernemers kunnen hierdoor eerder de benodigde financiering aantrekken om te investeren in nieuwe producten en dienstverlening. Dat leidt tot banen en hogere economische groei”, aldus Kamp.

Het kabinet pleitte er eerder voor dat pensioenfondsen en verzekeraars meer van hun vermogen in de Nederlandse economie zouden investeren, bijvoorbeeld in projecten op het gebied van onderwijs, zorg, duurzame energie, infrastructuur en mkb. In oktober richtten dertien pensioenfondsen en verzekeraars de Nederlandse Investeringsinstelling op.

Pensioenfondsen en verzekeraars investeren 800 miljoen euro in de twee nieuwe fondsen en omdat ook de banken meedoen is er in totaal 2 miljard extra krediet voor het mkb.

BRON: Z24 | 08 april 2015
___________________


>> Terug naar het overzicht
Bekijk hier onze laatste vacatures

Hermeion UPDATE

Vier keer per jaar verschijnt Hermeion UPDATE , de digitale nieuwsbrief van Hermeion. Via ons contactformulier kunt u zich op onze nieuwsbrief abonneren.

Lees oude artikelen in het UPDATE Archief .

Algemene Voorwaarden · Disclaimer
Privacy statement · 2015 © Hermeion

"