Contact Print pagina Favorieten
HOMEOVER ONSDIENSTENINSTRUMENTENKLANTENCONTACTNIEUWS
Image1
Ondernemers optimistisch ondanks langdurige crisis
ABCOUDE - Telfort Zakelijk deed in samenwerking met BusinessCompleet een onderzoek naar de gevolgen van de economische crisis bij Nederlandse ondernemers. Hieruit blijkt dat een meerderheid van de ondernemers (60 procent) denkt dat de economische crisis voortduurt tot zeker na 2015. Toch zijn ondernemers optimistisch over hun eigen omzetkansen. Bijna de helft (46 procent) verwacht de komende jaren een lichte groei van de omzet, een op de vijf (19 procent) verwacht zelfs een sterke groei.

Nasleep miljardenbezuiniging
Voor het onderzoek werden in totaal 1092 ondernemers ondervraagd. Zij noemden tal van oorzaken voor het aanhouden van de economische crisis. Hierbij kwamen de nasleep van de miljardenbezuinigingen door de overheid (14 procent), het geringe vertrouwen van consumenten in de economie (10 procent) en de dalende huizenprijzen (7 procent) het meest naar voren als oorzaken van de aanhoudende crisis.

Nieuwe kansen
Het vertrouwen in het eigen bedrijf is desalniettemin sterk en de drive om te groeien is onverminderd groot. Maar liefst 96 procent geeft aan niet bang te zijn voor groei, veel ondernemers (43 procent) geven ook aan dat de crisis juist nieuwe kansen biedt aan zijn/haar bedrijf. Bijvoorbeeld door kostenefficiënter en duurzamer te produceren of door fors te investeren in opleiding personeel en innovatie.

Banenmotor MKB hapert
Het MKB als banenmotor hapert wel. Bijna de helft van de ondernemers (46 procent) geeft aan voorlopig geen mensen meer aan te nemen, 31 procent weet dat nog niet. Wel zijn kennelijk de ergste ontslaggolven achter de rug: slechts 4 procent geeft aan dat er nog medewerkers uit zouden moeten.

Bedrijfskosten onder de loep
Verder blijven ondernemers goed op de bedrijfskosten letten. Zo zegt 75 procent van de ondernemers dat ze willen besparen op activiteiten als bedrijfsuitjes.

Bron: BC.nl | 16 januari 2013

___________________


>> Terug naar het overzicht
Bekijk hier onze laatste vacatures

Hermeion UPDATE

Vier keer per jaar verschijnt Hermeion UPDATE , de digitale nieuwsbrief van Hermeion. Via ons contactformulier kunt u zich op onze nieuwsbrief abonneren.

Lees oude artikelen in het UPDATE Archief .

Algemene Voorwaarden · Disclaimer
Privacy statement · 2015 © Hermeion

"