Contact Print pagina Favorieten
HOMEOVER ONSDIENSTENINSTRUMENTENKLANTENCONTACTNIEUWS
Image1
‘Verschuiving naar meer talentgericht denken is positief’
De verschuiving naar meer talentgericht denken door bedrijven is een positieve ontwikkeling. Door ook zo te gaan werven en beoordelen komt de focus daadwerkelijk te liggen op de kracht van de persoon in plaats van de eventueel ontbrekende stukjes ervaring en opleiding. Dat stellen Sander Kars en John Cöhrs in een reactie op het ‘HR Benchmark’ onderzoek van Raet.

Uit het HR Benchmark onderzoek kwam naar voren dat bedrijven steeds meer willen investeren in de toegevoegde waarde van de werknemer.

‘HRM vindt steeds beter de balans’
Organisaties en daarmee HRM weten volgens de onderzoekers steeds beter de balans te vinden. Het gaat hierbij om de balans tussen core en non core, tussen kwantiteit en kwaliteit en tussen organisatie en personen. Hierdoor ontstaat er een volgende fase voor HRM en volgt de stap naar daadwerkelijk Human Capital Management. Bij deze vorm van management gaat het om goed inzicht te krijgen in de noodzakelijke competenties / talenten voor een organisatie. Dat geeft voor (toekomstige) medewerkers het voordeel dat zij beter aansluiten bij hun werkgever en zich verder kunnen ontwikkelen.

Human Capital Management
De stap naar Human Capital Management is volgens Cöhrs en Kars een positieve ontwikkeling. De onderzoekers stellen dat de aloude P&O-gedachte nog sterk een tegenstelling was tussen Personeel en Organisatie. “Met de introductie van HRM zagen we al meer focus op de mens. In Human Capital Management gaat dat weer een stap verder en wordt de mens gezien als cruciaal en de daadwerkelijke waarde van organisaties.”

BRON: HRpraktijk.nl | 17 december 2012

___________________


>> Terug naar het overzicht
Bekijk hier onze laatste vacatures

Hermeion UPDATE

Vier keer per jaar verschijnt Hermeion UPDATE , de digitale nieuwsbrief van Hermeion. Via ons contactformulier kunt u zich op onze nieuwsbrief abonneren.

Lees oude artikelen in het UPDATE Archief .

Algemene Voorwaarden · Disclaimer
Privacy statement · 2015 © Hermeion

"