Contact Print pagina Favorieten
HOMEOVER ONSDIENSTENINSTRUMENTENKLANTENCONTACTNIEUWS
Image1
Moeders gaan minder werken
De arbeidsparticipatie van jonge moeders komt in gevaar komt door de aanstaande bezuinigingen in de kinderopvang. De overheid zou geen concessies meer moeten doen aan de kwaliteit van de opvang en moeten stoppen met bezuinigingen op de kinderopvangtoeslag, aldus vakcentrale FNV in een brief aan de Tweede Kamer.

De vakcentrale pleit voor een wijziging van de Wet Kinderopvang om te voorkomen dat de arbeidsparticipatie van jonge moeders in gevaar komt.

Minder werken
Uit twee enquêtes van de FNV blijkt dat een derde van de ouders die gebruik maken van kinderopvang, voornamelijk moeders, in 2012 minder is gaan werken om hogere kosten voor kinderopvang te mijden. Daarvan zoekt de helft oplossingen voor de opvang in het informele circuit. De vakcentrale is van mening dat dit geen goede zaak is aangezien het een goed en dekkend netwerk van kinderopvang in gevaar brengt. Daarnaast gaat het ten koste van de kwaliteit en werkgelegenheid in de kinderopvang.

Samenvoeging
De FNV wil dat de bezuinigingen worden gestopt. Ze pleit voor het opzetten van nieuwe kindcentra, die openstaan voor alle kinderen, ongeacht werk of inkomen van hun ouders. De geldstromen van peuterspeelzaal, kinderopvang en voorschoolse opvang moeten worden samengevoegd tot voorzieningen voor alle kinderen tot 4 jaar.

BRON: HRpraktijk | 23 oktober 2012


___________________


>> Terug naar het overzicht
Bekijk hier onze laatste vacatures

Hermeion UPDATE

Vier keer per jaar verschijnt Hermeion UPDATE , de digitale nieuwsbrief van Hermeion. Via ons contactformulier kunt u zich op onze nieuwsbrief abonneren.

Lees oude artikelen in het UPDATE Archief .

Algemene Voorwaarden · Disclaimer
Privacy statement · 2015 © Hermeion

"