Contact Print pagina Favorieten
HOMEOVER ONSDIENSTENINSTRUMENTENKLANTENCONTACTNIEUWS
Image1
HR is pokon voor bedrijven
Ondanks de moeilijke economische tijden, heeft HR nog steeds als belangrijkste taak om proactief te zijn. De top 3 agendapunten van de board – Management Development, talentmanagement en leiderschapsontwikkeling – zijn allemaal gericht op medewerkersontwikkeling, zo blijkt uit de Harvey Nash Human Resources Survey 2012.

De meer reactieve verantwoordelijkheden van HR staan veel lager op de agenda, waarmee de top laat zien dat zelfs in moeilijke tijden de belangrijkste taak van HR groeibevordering is. Eerder dan kosten- of procesbeheersing.

Recruitment
Een van de voorbeelden van groeibevordering is recruitment. Op de korte termijn bekeken is dit prioriteit nr. 1 van de board. 56 procent wil spoedig nieuw talent binnenhalen.

Voorheen zette organisaties vacatures in de krant, namen een recruitmentbureau in de hand of zetten de vacature op de eigen site of vacaturesites. Deze passieve aanpak is echter op zijn retour. Aangezien recruitment een kortetermijn prioriteit is gaan velen over op meer proactieve manieren, zoals actief kandidaten benaderen via social media.

Flexibele schil
Ook de flexibele schil staat hoog op de HR-agenda. Meer dan 60 procent van de respondenten geeft aan dat flexibele arbeid een strategisch agendapunt is. Daarentegen is bijna een derde niet om strategische redenen overgegaan op flexibele arbeid, maar omdat men niet de juiste personen kon vinden om vast in dienst te nemen. Ook al hebben de meeste bedrijven flexibele arbeid omarmd, de meeste bedrijven (70 procent) hebben geen plannen om te snijden in hun bestand aan vaste medewerkers.

BRON: HRpraktijk | 15 oktober 2012


___________________


>> Terug naar het overzicht
Bekijk hier onze laatste vacatures

Hermeion UPDATE

Vier keer per jaar verschijnt Hermeion UPDATE , de digitale nieuwsbrief van Hermeion. Via ons contactformulier kunt u zich op onze nieuwsbrief abonneren.

Lees oude artikelen in het UPDATE Archief .

Algemene Voorwaarden · Disclaimer
Privacy statement · 2015 © Hermeion

"