Contact Print pagina Favorieten
HOMEOVER ONSDIENSTENINSTRUMENTENKLANTENCONTACTNIEUWS
Image1
Randstad: een derde werkt onder niveau
Een derde van de Nederlandse werknemers werkt onder zijn opleidingsniveau. Bijna één op de vijf doet juist werk dat eigenlijk voor een hoger opgeleide bedoeld is. Dat blijkt uit de Randstad WerkMonitor.

Volgens bijna een kwart van de werknemers komt een mismatch tussen opleidingsniveau van werknemers en het daadwerkelijke niveau van hun banen op het werk veel voor. Vooral in de techniek geven relatief veel mensen (31 procent) aan dat collega’s werkzaamheden uitvoeren boven het niveau. In de dienstverlening is dit juist minder vaak (22 procent).

Richting
Niet alleen het opleidingsniveau, ook de richting blijkt niet altijd aan te sluiten. Voor 38 procent geldt dat de huidige functie niet aansluit bij de richting van de gevolgde opleiding.

Onvoldoende investering
Verder blijkt uit de werkmonitor dat onder personeel dat werkt in een te hoog gegrepen functie onvoldoende of niet gericht geïnvesteerd wordt in opleiding. Een derde van de medewerkers geeft aan dat hun werkgever te weinig doet op dit vlak. In de techniek is het percentage nog hoger: 41 procent is ontevreden over investering in ontwikkeling.

HR
De mobiliteit is gezakt tot het laagste niveau in vier jaar. De Mobiliteitsindex is gezakt naar 85, en was in mei nog 90. Volgens Randstad wijzen werknemers naar het personeelsmanagement. Zo vinden zij dat een lange termijn HR planning nodig is, beter geïnvesteerd kan worden in arbeidsvoorwaarden en aantrekken van nieuw personeel.

BRON: P&OActueel.nl | 18-okt 2012

___________________


>> Terug naar het overzicht
Bekijk hier onze laatste vacatures

Hermeion UPDATE

Vier keer per jaar verschijnt Hermeion UPDATE , de digitale nieuwsbrief van Hermeion. Via ons contactformulier kunt u zich op onze nieuwsbrief abonneren.

Lees oude artikelen in het UPDATE Archief .

Algemene Voorwaarden · Disclaimer
Privacy statement · 2015 © Hermeion

"