Contact Print pagina Favorieten
HOMEOVER ONSDIENSTENINSTRUMENTENKLANTENCONTACTNIEUWS
Image1
Begeleiding voor startende ondernemers werkt
Volgens het CBS is er een neerwaartse trend ontstaan bij de overlevingskansen voor startende ondernemers. De overlevingskans voor startende ondernemers is in 5 jaar tijd maar liefst met 10% afgenomen. Deze cijfers moedigen twijfelende ondernemers niet aan om een onderneming te starten. Een negatieve ontwikkeling in toch al economisch barre tijden.

Daarbij komt dat het aantal faillissementen in zijn totaliteit ook stijgt. Het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft berekend dat er in september ruim 550 ondernemingen failliet zijn verklaard, 40 meer dan de maand ervoor. Deze faillissementen zorgen er ook nog voor dat de werkgelegenheid zal dalen, immers; minder werkgevers is minder banen. Het is dus van enorm belang dat startende ondernemers goed van start gaan en vertrouwen hebben in hun eigen onderneming en idee.

Ondanks deze negatieve cijfers lijkt er toch een simpele oplossing tegen een vroegtijdig faillissement. Startende ondernemers zijn succesvoller als ze in de opstartfase hulp van een coach krijgen. Dat stelt de Radboud Universiteit na hun onderzoek. Tijdens dit onderzoek bekeken de zij de ontwikkelingen bij de startende ondernemers in Gelderland. Deze ondernemers kregen in de opstartfase hulp en begeleiding van een coach. Daarnaast kregen zij een budget om seminars en trainingen bij te wonen. Tot slot werden ze geholpen met het opbouwen van een netwerk en hadden ze toegang tot microkrediet.

Deze hulpmiddelen blijken succesvol te zijn. Volgens de Radbout Universiteit stopt ongeveer 50% van de starters na vijf jaar met zijn of haar onderneming. Van de startende ondernemers die deelnamen aan het project bestond nog 80% na vijf jaar.

Meer weten? Wij begeleiden al sinds 2005 startende ondernemers. Lees meer over coaching en begeleiding voor ondernemers door Hermeion.

BRON: ManagementSite | 18 oktober 2012
___________________


>> Terug naar het overzicht
Bekijk hier onze laatste vacatures

Hermeion UPDATE

Vier keer per jaar verschijnt Hermeion UPDATE , de digitale nieuwsbrief van Hermeion. Via ons contactformulier kunt u zich op onze nieuwsbrief abonneren.

Lees oude artikelen in het UPDATE Archief .

Algemene Voorwaarden · Disclaimer
Privacy statement · 2015 © Hermeion

"