Contact Print pagina Favorieten
HOMEOVER ONSDIENSTENINSTRUMENTENKLANTENCONTACTNIEUWS




Image1
Nederland tegenstander van vrouwenquotum
Nederland ziet geen heil in het invoeren van een vrouwenquotum in de besturen van beursgenoteerde bedrijven. Europees commissaris van Justitie Viviane Reding heeft het plan om een quotum van 40 procent in te voeren. Een voorstel waar politiek Den Haag het niet mee eens is zo meldt een woordvoerster van de Europees commissaris van Justitie in een verklaring.

De eurocommissaris kondigde haar plannen vorig jaar aan. Zij wil dat in 2020 40 procent van alle bestuursfuncties bij bedrijven wordt vervuld door vrouwen. Reding gaf aan dat de bedrijven twaalf maanden de tijd kregen om zelf actie te ondernemen.

Bezwaar van acht lidstaten
Naast Nederland hebben ook acht andere lidstaten bezwaar aangetekend tegen het voorstel van de Commissie, meldt nrcnext.nl Het tekort aan vrouwen wordt erkend, maar is een probleem dat in eigen land opgelost moet worden, stellen de landen. Reding werkt haar plan alsnog verder uit, vermeldt haar woordvoerster. Reding: “Gelukkig worden de Europese wetten over belangrijke onderwerpen zoals deze niet gemaakt door negen mannen in donkere pakken achter gesloten deuren, maar in een democratisch proces met een democratisch gekozen Europees Parlement dat erover zal beslissen op voet van gelijkheid met de Europese Raad.”

BRON: HRpraktijk | 20 september 2012
___________________


>> Terug naar het overzicht
Bekijk hier onze laatste vacatures

Hermeion UPDATE

Vier keer per jaar verschijnt Hermeion UPDATE , de digitale nieuwsbrief van Hermeion. Via ons contactformulier kunt u zich op onze nieuwsbrief abonneren.

Lees oude artikelen in het UPDATE Archief .

Algemene Voorwaarden · Disclaimer
Privacy statement · 2015 © Hermeion

"