Contact Print pagina Favorieten
HOMEOVER ONSDIENSTENINSTRUMENTENKLANTENCONTACTNIEUWS
Image1
Twintig procent van de studenten wil ondernemen
Een op de vijf studenten wil na het studeren graag een eigen bedrijf starten. Onafhankelijkheid, verantwoordelijkheid, carrièrekansen en het inkomen zijn de belangrijkste motivaties om als ondernemer aan de slag te gaan. Dat zijn de belangrijkste uitkomsten van een enquête uitgevoerd door adviesbureaus Uni Partners en Frisse Blikken, meldt het Brabants Dagblad. De twee organisaties ondervroegen 1000 studenten voor het onderzoek.

De meeste studenten kiezen voor een juridische vorm van het bedrijf dat zij willen opzetten. De studenten op universiteiten voelen het meeste voor een besloten vennootschap. De mbo- studenten hebben het meeste vertrouwen in een eenmanszaak

Eerst ervaring
De studenten hebben duidelijk geen haast met de plannen om te gaan ondernemen, zij hebben een realistisch beeld. Zo zijn ondervraagden van mening dat er eerst ervaring moet worden opgedaan en dat er kapitaal gevonden moet worden om een onderneming op te starten. De studenten denken dan ook dat zij pas binnen 3 tot 10 jaar nadat hun diploma behaald is echt een onderneming opstarten.

BRON: HRpraktijk | 18 september 2012

___________________


>> Terug naar het overzicht
Bekijk hier onze laatste vacatures

Hermeion UPDATE

Vier keer per jaar verschijnt Hermeion UPDATE , de digitale nieuwsbrief van Hermeion. Via ons contactformulier kunt u zich op onze nieuwsbrief abonneren.

Lees oude artikelen in het UPDATE Archief .

Algemene Voorwaarden · Disclaimer
Privacy statement · 2015 © Hermeion

"