Contact Print pagina Favorieten
HOMEOVER ONSDIENSTENINSTRUMENTENKLANTENCONTACTNIEUWS
Image1
Kabinet wil van VAR-verklaring af
De VAR-verklaring moet afgeschaft en ingeruild voor een webmodule. Zzp’ers en bedrijven kunnen dan vooraf zelf de beoordeling van de arbeidsrelatie toetsen, in plaats van dat de Belastingdienst dit achteraf doet.

Staatssecretaris Frans Weekers van Financiën schrijft dat in een kamerbrief, zo meldt nuzakelijk. De 'Verklaring Arbeidsrelatie' wordt door opdrachtgevers vaak gevraagd van zelfstandigen, als zij zeker willen weten dat ze achteraf niet alsnog loonheffing schuldig zijn. De webmodule moet daarnaast zorgen voor een eenduidige definitie.

Extreme groei
De huidige wijze heeft geleid tot een ‘extreme groei’ van aanvragen. Er wordt op grote schaal misbruik van gemaakt, zegt Weekers in de kamerbrief.

Webmodule
De webmodule zal eind 2013 worden gerund door de Kamer van Koophandel. Dan wordt ook het ‘Ondernemersplein’ gelanceerd. Direct bij het inschrijven in het handelsregister kan de module gebruikt worden.

Opdrachtgever verantwoordelijk
Het is de bedoeling dat de verantwoordelijkheid van het bepalen van de arbeidsrelatie meer bij de opdrachtgever komt te liggen. Dit zou de rechtszekerheid van de zzp’er ten goede komen.

ZZP Nederland
ZZP Nederland is niet enthousiast over de plannen van de staatssecretaris, zo meldt BNR. 'Daar los je de problemen niet mee op, sterker nog: we denken dat het alleen maar erger wordt, want je moet het straks gewoon per opdracht samen vastleggen', zegt directeur Johan Marrink tegen BNR. De belangenbehartiger pleit voor een bewuste inschrijving komt bij de Kamer van Koophandel. 'Dan kiezen mensen bewust voor het ondernemerschap. Ze nemen bewust afscheid van zaken als ww, ziektewet en de hele toestand die bij een werknemer hoort.'

Bron: Nuzakelijk | BNR - 19-september-2012
___________________


>> Terug naar het overzicht
Bekijk hier onze laatste vacatures

Hermeion UPDATE

Vier keer per jaar verschijnt Hermeion UPDATE , de digitale nieuwsbrief van Hermeion. Via ons contactformulier kunt u zich op onze nieuwsbrief abonneren.

Lees oude artikelen in het UPDATE Archief .

Algemene Voorwaarden · Disclaimer
Privacy statement · 2015 © Hermeion

"