Contact Print pagina Favorieten
HOMEOVER ONSDIENSTENINSTRUMENTENKLANTENCONTACTNIEUWS
Image1
10 kenmerken van charismatische mensen
ABCOUDE - Sommige mensen krijgen spontaan aandacht als ze een zaal binnen lopen. Het publiek hangt aan hun lippen. Ze motiveren mensen en geven ze een goed gevoel. Die mensen hebben ‘het’. Het heet charisma en wat het precies is, is moeilijk uit te leggen. Toch is charisma geen aangeboren talent, stelt Jeff Haden. Charisma wordt verdiend met bepaalde gewoontes. Hij verzamelde er 10.

  • Ze luisteren meer dan ze praten
  • Ze geven aandacht
  • Ze zijn niet verwaand


1) Ze luisteren meer dan ze praten
Charismatische mensen stellen vragen, houden oogcontact, lachen, fronsen, knikken. Non-verbaal reageren is alles wat nodig is om de ander zich belangrijk te laten voelen. Ze zeggen alleen iets wanneer ze iets belangrijks te zeggen hebben - en belangrijk betekent hier: belangrijk voor de ander.

2) Ze horen niet alleen wat ze willen horen
Sommige mensen zijn niet in staat te luisteren naar mensen van wie ze denken dat zij ‘onder’ ze staan. Charismatische mensen luisteren naar iedereen, ongeacht positie, sociale status en niveau, en weten al die mensen het gevoel te geven iets met hen gemeen te hebben.

3) Ze geven aandacht
Kijk niet naar je telefoon, je monitor of iets anders. Je kunt geen verbinding maken met mensen als je ook met iets anders bezig bent. Geef de volle aandacht aan je gesprekspartner, en hij zal zich je herinneren en graag in je buurt zijn.

4) Ze geven voordat ze ontvangen
Geven, niet nemen, is de enige manier om een echte verbinding te leggen of een relatie aan te gaan. Denk dus aan geven en verwacht niet meteen iets terug.

5) Ze zijn niet verwaand
De enigen die onder de indruk zijn van opgepompte pretentieuze persoonlijkheden zijn andere opgepompte pretentieuze persoonlijkheden. De rest van de mensheid ziet zulke persoonlijkheden liever gaan dan komen.

6) Ze weten dat andere mensen belangrijker zijn
Uw eigen meningen en perspectieven kent u al. Daar kunt u niet meer van leren. Maar u weet niet wat anderen weten en iedereen weet dingen die u niet weet. Anderen zijn belangrijker omdat u daar iets van kan leren.

7) Ze richten de spotlight op anderen
Iedereen kan wel een complimentje gebruiken. Vertel mensen daarom wat ze goed hebben gedaan. Niet alleen het compliment wordt gewaardeerd, maar ook de aandacht voor wat ze gedaan hebben maakt dat mensen zich belangrijker voelen.

8) Ze kiezen hun woorden zorgvuldig
Kies uw woorden zorgvuldig. Moet u naar een vergadering of krijgt u een ontmoeting? U moet het niet doen, u mag het doen, u krijgt een kans. Mensen willen geassocieerd worden met een gelukkig, enthousiast, vol leven. Uw woordkeuze helpt mensen zich gelukkig te voelen.

9) Ze hebben het niet over de fouten van anderen
Iedereen houdt van roddels. Maar roddelaars zijn niet geliefd en worden zeker niet gerespecteerd. Houd u er dus verre van. Lach nooit mensen uit. Als u dat doet, vragen mensen zich af of u hen soms ook uitlacht.

10) Ze erkennen hun eigen fouten
Charisma en succes worden vaak met elkaar in verband gebracht. Toch hoeft u niet super succesvol te zijn om charisma te hebben. Voor charisma moet u wel ‘echt’ zijn. Authentiek uzelf.
Wees bescheiden. Geef uw fouten toe en lach om uzelf. Anderen zullen meer in uw buurt willen zijn.

Gebaseerd op ‘10 Habits of Remarkably Charismatic People’ door Jeff Haden op Inc.com.

BRON: BC.nl | 13 september 2012
___________________


>> Terug naar het overzicht
Bekijk hier onze laatste vacatures

Hermeion UPDATE

Vier keer per jaar verschijnt Hermeion UPDATE , de digitale nieuwsbrief van Hermeion. Via ons contactformulier kunt u zich op onze nieuwsbrief abonneren.

Lees oude artikelen in het UPDATE Archief .

Algemene Voorwaarden · Disclaimer
Privacy statement · 2015 © Hermeion

"