Contact Print pagina Favorieten
HOMEOVER ONSDIENSTENINSTRUMENTENKLANTENCONTACTNIEUWS
Image1
Afhaakredenen bij een sollicitatieprocedure
De Nederlandse beroepsbevolking noemt 'het hebben van geen goed gevoel bij de werksfeer' als de belangrijkste reden om een sollicitatieprocedure te staken. Daarna zijn een lange reistijd en een (minder dan marktconform) salaris doorslaggevend.

Mannen haken vaker af op een typisch Amerikaans beleid - iedereen eruit als het slecht gaat - terwijl vrouwen eerder afhaken door lange reistijd en het ontbreken van parttime mogelijkheden. Dit blijkt uit een analyse die de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie uitvoerde op het Arbeidsmarkt GedragsOnderzoek (AGO) in het kader van haar Leergang Arbeidsmarktcommunicatie.

Gevoel bij werksfeer belangrijkste afhaakreden bij sollicitanten
Aan de Nederlandse beroepsbevolking is gevraagd wat voor hen de belangrijkste redenen zouden zijn om zich terug te trekken uit een sollicitatieprocedure. Het ontbreken van een goed gevoel bij de werksfeer was de belangrijkste afhaakfactor (47%), op de voet gevolgd door lange reistijd (46%), salaris (45%), vervelende baas (37%) en het ontbreken van een goede eerste indruk (32%). Het gevoel speelt daarmee een dominante rol bij het kiezen van een (nieuwe) werkgever. Tussen mannen en vrouwen zijn een paar opvallende verschillen. Vrouwen noemen 4 procent meer redenen om een procedure te staken, waarin mobiliteit (lange reistijd en bereikbaarheid met openbaar vervoer) vaker een afhaakfactor is evenals het ontbreken van parttime mogelijkheden. Mannen daarentegen haken eerder af op Amerikaans beleid, waarin iedereen eruit gaat als het slecht gaat.

Top-10 afhaakfactoren
1.Geen goed gevoel bij de werksfeer
2.Lange reistijd
3.Salaris (minder dan marktconform)
4.Vervelende baas/leidinggevende
5.Geen goede eerste indruk
6.Negatieve verhalen uit mijn netwerk
7.Amerikaans beleid, iedereen eruit als het slecht gaat
8.Geen goede naam/goed imago in de markt
9.Geen parttime mogelijkheden
10.Recruiter/bedrijf houdt zich niet aan zijn afspraken

BRON: P&Oactueel | 05-september 2012
___________________


>> Terug naar het overzicht
Bekijk hier onze laatste vacatures

Hermeion UPDATE

Vier keer per jaar verschijnt Hermeion UPDATE , de digitale nieuwsbrief van Hermeion. Via ons contactformulier kunt u zich op onze nieuwsbrief abonneren.

Lees oude artikelen in het UPDATE Archief .

Algemene Voorwaarden · Disclaimer
Privacy statement · 2015 © Hermeion

"