Contact Print pagina Favorieten
HOMEOVER ONSDIENSTENINSTRUMENTENKLANTENCONTACTNIEUWS
Image1
Jonge werknemer niet snel tevreden
ABCOUDE - Jonge werknemers hebben nogal wat noten op hun zang. Ze willen gelijkwaardigheid, flexibiliteit, meer zeggenschap en verantwoordelijkheid. Daarbij verlangen zij ook dat de baas zorg draagt voor handige gadgets als laptop, tablet en smartphone.

  • Betrokken personeel productiever
  • Werkgever scoort met flexibel werken
  • Bazen al gul met tablets en smartphones


Dit blijkt onderzoek van ADP. Zo heeft deze salarisdienstverlener onder meer 703 directieleden onderzocht die verantwoordelijk zijn voor het personeelsbeleid en algemeen management bij bedrijven in Europa en Australië.

Nieuwe manier van werken
De nieuwe generatie werknemers stelt andere eisen aan de werkomgeving. Voor een succesvolle bedrijfsvoering zullen bedrijven de nieuwe groep werkenden aan zich moeten binden, maar daar is meer voor nodig dan enkel een financiële beloning. Een meer menselijke werkomgeving, meer eigen verantwoordelijkheid en meer flexibiliteit behoren tot de nieuwe manier van werken die wenselijk is voor de jongste generatie werknemers. Zij voelen zich hierdoor meer betrokken bij de organisatie en zijn daardoor productiever, stelt ADP.

Betrokkenheid creëren
Goed personeelsbeleid en betrokkenheid van werknemers dragen bij aan zakelijk succes. ADP: “Betrokken werknemers zijn productiever, bieden betere service aan klanten en vertrekken minder snel. Deze betrokkenheid kan worden gecreëerd door een duidelijk uitgestippelde carrière te bieden, werknemers het gevoel te geven gehoord te worden en te luisteren naar en reageren op ideeën.”

Flexibel
Ook is het van belang om flexibel te kunnen werken, vertrouwen en respect te geven en de werknemers te betrekken bij de besluitvorming.

Technologie speelt hierin een belangrijke rol, ADP: “Dit maakt flexibel en mobiel werken mogelijk en trekt de jongere generatie aan. Bovendien helpt het om het personeel mondig te maken en daarmee hen meer te betrekken bij de bedrijfsvoering.”

Mobieltjes
In het flexibel werken speelt mobiele technologie een grote rol. “Het bieden van de mogelijkheid om buiten kantoor te werken met mobiele technologie is één van de manieren om talent voor je te winnen,” zegt Leon Vergnes, algemeen directeur van ADP Nederland. “We merken zelf ook dat veel jonge sollicitanten direct vragen waar hun werkplek is en of het nodig is om iedere dag naar kantoor te komen.”

Tevredenheid
Flexibel werken is overigens geen toekomstmuziek. Smartphones en tablets worden steeds meer in het bedrijfsleven geïntegreerd. Uit het onderzoek van ADP blijkt dat 44 procent van de ondervraagden de werknemers hebben voorzien van smartphones of tablets, of dat zij hun personeel toegang verschaffen tot bedrijfsapplicaties op mobiele toestellen. De voornaamste reden dat bedrijven hiervoor kiezen, is het verhogen van de werknemerstevredenheid. Daarnaast leidt dit tot een verbetering van de service aan het personeel. Andere argumenten zijn de verhoging van productiviteit, de verbetering van directe besluitvorming en het beter kunnen inspelen op organisatorische veranderingen.

BRON: BC.nl | 3 september 2012

___________________


>> Terug naar het overzicht
Bekijk hier onze laatste vacatures

Hermeion UPDATE

Vier keer per jaar verschijnt Hermeion UPDATE , de digitale nieuwsbrief van Hermeion. Via ons contactformulier kunt u zich op onze nieuwsbrief abonneren.

Lees oude artikelen in het UPDATE Archief .

Algemene Voorwaarden · Disclaimer
Privacy statement · 2015 © Hermeion

"