Contact Print pagina Favorieten
HOMEOVER ONSDIENSTENINSTRUMENTENKLANTENCONTACTNIEUWS
Image1
Werknemers willen niet méér vakantie
De meeste werknemers willen geen vakantiedagen ruilen voor geld. Maar ze willen ook geen extra vakantiedagen kopen, nog minder dan vorig jaar. Dat blijkt uit de ING Vraag van Vandaag van afgelopen week onder gemiddeld 63.600 respondenten per dag.

Werknemers willen niet méér vakantie – althans niet als ze daarvoor salaris moeten inleveren. Vier op de vijf (79%) ondervraagde werknemers wil van zijn loon niet extra vakantiedagen kopen. Een op de zes (17%) zou dat wel willen. De bereidheid is gedaald ten opzichte van vorig jaar toen nog een op de vijf (19%) dat wilde. Consumenten besteden minder in deze matige economische tijden en dat strekt zich ook uit tot het ‘kopen’ van vrije tijd. Minder vakantie vinden werknemers trouwens ook niet de bedoeling. Twee derde (67%) wil geen vakantiedagen inleveren in ruil voor extra salaris.

Doorwerken op vakantie
Een goede balans tussen inspanning en ontspanning is belangrijk voor de productiviteit. Op vakantie kunnen werknemers ‘hun batterij opladen’. Niet iedereen komt helemaal los van zijn werk: 7% van de werknemers heeft op vakantie vaak contact met zijn werk en 28% af en toe. In mentaal opzicht wordt er ‘doorgewerkt’. Het werk is voor de meerderheid aanwezig op de vakantiebestemming: 21% denkt vaak aan zijn werk, 53% af en toe. Het lukt een kwart (26%) van de ondervraagde werknemers om helemaal nooit aan zijn werk te denken.


BRON: HRpraktijk | 30 augustus 2012
___________________


>> Terug naar het overzicht
Bekijk hier onze laatste vacatures

Hermeion UPDATE

Vier keer per jaar verschijnt Hermeion UPDATE , de digitale nieuwsbrief van Hermeion. Via ons contactformulier kunt u zich op onze nieuwsbrief abonneren.

Lees oude artikelen in het UPDATE Archief .

Algemene Voorwaarden · Disclaimer
Privacy statement · 2015 © Hermeion

"