Contact Print pagina Favorieten
HOMEOVER ONSDIENSTENINSTRUMENTENKLANTENCONTACTNIEUWS
Image1
‘Veel organisaties plakken pleisters wat talentmanagement betreft’
Generatie Y blinkt uit in ondernemerschap, klantgerichtheid, besluitvaardigheid en het tonen van initiatief. Maar dan moet je ze wel de ruimte geven en mee laten denken en praten. Recruitmentspecialist Sthree doet dit onder andere door wereldwijde Raise your voice forums a la The Apprentice van Donald Trump.

Talentmanagement, nieuw beleid of alleen een nieuwe naam? Jelte Hacquebord, directeur van SThree denkt het laatste: “Veel organisaties plakken pleisters wat betreft talentmanagement; ze geven het beleid een nieuwe naam, maar gaan gewoon op oude voet verder. Ik denk dat veel leiders een fout maken door zich te superieur op te stellen. Je moet open staan voor medewerkers. Niet enkel denken vanuit jezelf; ík wil, ík denk… Je moet medewerkers laten meedenken, meepraten, het samen doen. Dat is heel belangrijk.”

Donald Trump
De recruitmentspecialist doet dit op een op de generatie Y toegesneden manier. Hacquebord: “Wereldwijd hebben we nu Raise your voice forums waarbij medewerkers hun zakelijke ideeën kunnen pitchen; een concept dat gebaseerd is op het Amerikaanse tv-programma The Apprentice van Donald Trump. En het werkt: de beste ideeën die ik heb doorgevoerd, komen van medewerkers. Voor deze sessies proberen we altijd een mix te maken van medewerkers op verschillende ervaringsniveaus die mogen pitchen. Meestal is dit vanaf senior consultant niveau; mensen die minimaal twee jaar bij ons werken. maar mijn eigen ervaring is dat ook juniors vaak met hele sterke ideeën komen. Deze mensen komen net binnen en zijn ontzettend gemotiveerd. Zij stellen vragen waarom iets zo is of waarom iets op een bepaalde manier gebeurt.”

Vragen stellen
Vragen stellen, iets wat Hacquebord naar eigen zeggen enorm stimuleert. “Geen genoegen nemen met een antwoord, maar doorvragen. Dat vind ik een van de leukste dingen in mijn werk: het beste halen uit mensen, samenwerken. Ik denk dat ik daarin ook verschil met de oudere generatie managers. Ik wil medewerkers het gevoel geven dat ze mét mij werken en niet per se vóór mij. Ik vind het heel erg leuk om samen iets moois neer te zetten.”

Waardering
Dit is tekenend voor Hacquebords managementstijl: als leider een sterke visie neerzetten en medewerkers bij elke stap betrekken, waardoor een gevoel van eenheid en trots ontstaat. Hacquebord: “Waardering is daarin heel belangrijk, medewerkers erkenning geven voor hetgeen waar ze goed in zijn. En dat is voor iedereen iets anders. Als je die talenten met elkaar kunt combineren, heb je een heel sterk team en dat vertaald zich door in het succes van je organisatie. Dat klinkt heel simpel, maar zo werkt het echt.”

BRON: HRpraktijk | 30 augustus 2012
___________________


>> Terug naar het overzicht
Bekijk hier onze laatste vacatures

Hermeion UPDATE

Vier keer per jaar verschijnt Hermeion UPDATE , de digitale nieuwsbrief van Hermeion. Via ons contactformulier kunt u zich op onze nieuwsbrief abonneren.

Lees oude artikelen in het UPDATE Archief .

Algemene Voorwaarden · Disclaimer
Privacy statement · 2015 © Hermeion

"