Contact Print pagina Favorieten
HOMEOVER ONSDIENSTENINSTRUMENTENKLANTENCONTACTNIEUWS
Image1
Gebrek aan ontwikkeling reden voor vertrek
Hoewel 46 procent van de Europese HR-managers het tekort aan vakbekwaamheid als grootste uitdaging beschouwt, wensen medewerkers meer ontwikkelingsmogelijkheden.

Dat blijkt uit onderzoek door SuccessFactors onder 300 werknemers. Van de ondervraagde medewerkers geeft 58 procent aan te willen vertrekken als er niet meer ontwikkelingsmogelijkheden komen. Verder heeft 83 procent van de respondenten het gevoel dat het eigen talent niet volledig wordt benut.

Strijd om talent
Door onder andere de pensionering van babyboomers, technologische verandering en een mismatch door opleidingskeuze komt er een groot tekort aan vaardigheden, volgens SuccesFactors. ‘Voor veel bedrijven is het al zo ver. In 2011 waren er in Duitsland bijvoorbeeld 92.000 banen voor hoog gekwalificeerde technici waar geen kandidaten voor konden worden gevonden omdat er een gebrek was aan talent.' Volgens het bedrijf wijzen de resultaten erop dat personeelsontwikkeling een steeds belangrijker wapen wordt in de strijd om talent. Ook omdat het de bedrijfsprestaties bevordert en omdat het voorkomt dat het tekort aan vakbekwaamheid groter wordt.

6 vragen
In het gebrek aan talent: Wat het is, Hoe het komt en Waarom u er iets aan moet doen’ worden zes vragen genoemd die bedrijven zich zouden moeten stellen.

  • Hoe goed presteren uw bestaande werknemers? En zijn die prestaties in overeenstemming met de bedrijfsstrategie?
  • Hebt u een goed begrip van de vaardigheden waaraan u in de toekomst behoefte hebt? Hoe moet uw personeelsbestand er vandaag en morgen uitzien? En wat gaat het kosten om dat te bereiken en te behouden?
  • In hoeverre kunt u in de toekomst in deze vaardigheden voorzien door uw eigen mensen op te leiden?
  • Wat gaat het kosten om aan die vereisten te voldoen door middel van personeelswerving? Aan welk deel van de behoefte kan worden voldaan door bestaande werknemers op te leiden?
  • Beschikt u over de knowhow om sociale netwerken in te zetten voor personeelswerving en opleidingsdoeleinden?
  • Zijn uw eigen toppresteerders een gemakkelijke prooi voor concurrentie die op zoek is naar talent?

Het onderzoek is in het voorjaar van 2012 uitgevoerd bij verschillende Engelse bedrijven met meer dan 1000 werknemers.

Bron: P&OActueel | 29 augustus 2012

___________________


>> Terug naar het overzicht
Bekijk hier onze laatste vacatures

Hermeion UPDATE

Vier keer per jaar verschijnt Hermeion UPDATE , de digitale nieuwsbrief van Hermeion. Via ons contactformulier kunt u zich op onze nieuwsbrief abonneren.

Lees oude artikelen in het UPDATE Archief .

Algemene Voorwaarden · Disclaimer
Privacy statement · 2015 © Hermeion

"