Contact Print pagina Favorieten
HOMEOVER ONSDIENSTENINSTRUMENTENKLANTENCONTACTNIEUWS
Image1
Harde werkers leven langer
ABCOUDE - Hard werken is gezond en de schade van stress wordt overschat. Dat blijkt uit de studie The Longevity Project. In dit onderzoeksproject werd een groep van 1500 mensen gevolgd sinds 1921. Doel: uitvinden waarom de een langer leeft en gezonder en succesvoller is dan de ander.

• Productief leven beter dan gezond eten
• Consciëntieuze mensen meest succesvol
• Zorgeloze mensen sterven jonger

The Longevity Project is een bijzonder project, al was het maar om de startdatum. In september 1921 selecteerde psycholoog Lewis Terman van de Amerikaanse Stanford University 1500 getalenteerde schoolkinderen van toen rond de 10 jaar oud. Zij werden hun leven lang gevolgd door Terman en zijn opvolgers. Het onderzoek is een poging om de vraag te beantwoorden wie er het langste leeft en waarom - op basis van persoonlijkheidskenmerken, relaties, ervaringen en loopbaantrajecten. De laatste ruim 20 jaar waren de psychologen Howard S. Friedman en Leslie Martin van de University of California in Riverside betrokken bij het project. Zij schreven het boek The Longevity Project. De studie maakt gehakt van sommige veelvoorkomende percepties en ontdekt een aantal geheimen van een lang, gezond leven.

Productief leven beter dan gezond eten
Ongetwijfeld kent u de adviezen voor een lang en gezond leven. Veel groente eten, niet te veel eten en vooral niet te vet, veel sporten, niet roken, voorzichtig met alcohol etcetera.

Het zijn belangrijke adviezen voor een goede gezondheid. Maar uit het onderzoek The Longevity Project blijkt dat voor een lang en gezond leven, andere aspecten nog belangrijker zijn. “De biomedische benadering is uit de tijd”, zegt onderzoeker Howard S. Friedman. “Gezond eten en sporten zijn niet zo belangrijk als een rijk, productief leven”.

Succes is een medicijn
Veel van de lang levende en succesvolle mensen in het project werkten hard, vaak ook nog na hun pensioen. Stress is slecht, is de algemene opvatting. Maar de schade van stress blijkt overschat te worden. Alleen bij mensen met een baan beneden hun niveau richt stress schade aan. Bij hardwerkende, succesvolle mensen met een interessante baan, blijkt stress weinig kwaad te kunnen. Succes op het werk is een medicijn op zich. "Het nut van plezier maken wordt overschat", zegt Friedman.

Consciëntieuze mensen meest succesvol
Consciëntieuze mensen leven het langst. Deze karaktereigenschap kwam als de grootste voorspeller van een lang leven uit het onderzoek. Denk aan verstandige, planvaardige doorzetters. Het is niet alleen omdat zij risico’s vermijden. De studie wijst uit dat gewetensvolle mensen ook betere sociale relaties ontwikkelen en meer bereiken op het werk.

Zorgeloze mensen sterven jonger
U kent ze wel: de vrolijke, onbezorgde kinderen die u onbevangen aankijken. Gezellige kinderen waarmee u makkelijk contact maakt. Waren dit in 1921 de kinderen die het langste leven tegemoet gingen? Nee, het tegendeel blijkt. Zorgeloze mensen storten zich in allerlei avonturen, omdat ze denken dat hen niets zal overkomen. Als gevolg daarvan sterven zij jonger: ze drinken meer, ze roken vaker en houden er riskante hobby’s en gewoontes op na. Ze sterven onder meer door ongelukken. Als u zich af en toe zorgen maakt, is dat op zich dus niets om u zorgen over te maken.

BRON: BusinessCompleet.nl | 27 augustus 2012
___________________


>> Terug naar het overzicht
Bekijk hier onze laatste vacatures

Hermeion UPDATE

Vier keer per jaar verschijnt Hermeion UPDATE , de digitale nieuwsbrief van Hermeion. Via ons contactformulier kunt u zich op onze nieuwsbrief abonneren.

Lees oude artikelen in het UPDATE Archief .

Algemene Voorwaarden · Disclaimer
Privacy statement · 2015 © Hermeion

"