Contact Print pagina Favorieten
HOMEOVER ONSDIENSTENINSTRUMENTENKLANTENCONTACTNIEUWS
Image1
'Veel te veel aandacht voor ZZP'ers'
ABCOUDE - Er is in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen veel te veel aandacht voor ZZP’ers. Bovendien ligt de focus van de aandacht verkeerd. Dat vindt ZZP Netwerk Nederland. “Praktisch alle politieke partijen en ZZP-vakbonden willen de situatie van ZZP’ers verbeteren”, zegt voorzitter Jerry Helmers. “We dienen het echter te hebben over hoe we het talent van mensen het beste tot uiting laten komen.”

  • Niet iedereen geschikt voor ZZP’er
  • ‘ZZP-Ombudsvrouw is catastrofaal’
  • Concurrentiepositie Nederland moet versterkt worden

Te veel naar binnen gekeerd
“We hebben innoverende kracht nodig om Nederland vooruit te helpen”, zegt Jerry Helmers. De aandacht voor de ZZP’er is te veel naar binnen gekeerd; die moet naar een macro-economisch niveau worden getild. Dus: wat is goed voor Nederland als geheel?”

Niet iedereen geschikt voor ZZP’er
“Niet iedereen is geschikt om ZZP’er te zijn,” vervolgt Helmers. “Men heeft zich weliswaar ingeschreven bij de Kamer van Koophandel om te gaan ondernemen, maar velen zijn feitelijk niet in staat om zelfstandig te functioneren. We hebben echter ondernemende kracht nodig. Veel politieke partijen en de ZZP-vakbonden benoemen alleen maar problemen waar ZZP’ers tegenaan zouden lopen terwijl er veel eerder aan elke ZZP’er gevraagd zou moeten worden: ‘Wat ga jij bijdragen aan onze economie?’ En: waarom ben jij eigenlijk ondernemer geworden?’ De politieke partijen benoemen de ZZP’er te nadrukkelijk louter voor potentieel electoraal gewin terwijl ze feitelijk moeten erkennen dat niet iedereen geschikt is om ZZP’er te zijn.”

‘ZZP-Ombudsvrouw is catastrofaal’
Helmers vervolgt: “Het meest catastrofale recente voorbeeld is de aankondiging van PvdA-kandidate Mei Li Vos.

Zij wil ZZP-Ombudsvrouw worden en een loket oprichten waar de problemen van ZZP’ers in kaart worden gebracht. Dit is hét bewijs dat we naar binnen zijn gekeerd. Het mag niet gaan om de problemen van de ZZP’ers. Het gaat om de uitdaging waar Nederland voor staat. En dat is dat we te weinig ondernemende power hebben. En, ondernemende power kan alleen vanuit de mensen zelf komen. Bovendien, ondernemers die bewust voor het zelfstandig bestaan hebben gekozen, (h)erkennen de door de politiek en ZZP-vakbonden benoemde problemen helemaal niet. Zij zijn gewoon bezig met waar ze mee bezig behoren te zijn; met ondernemen.”

Concurrentiepositie Nederland moet versterkt worden
Nederland zakt langzamerhand weg op allerlei internationale ranglijsten. “We kunnen het ons niet permitteren om onze concurrentiepositie nog zwakker te laten worden. Juist omdat veel ZZP’ers niet in staat zijn om hun eigen broek op te houden, kunnen deze mensen niet de focus houden op waar ze werkelijk goed in zijn; het benutten van hun talenten binnen hun eigen vakgebied. Dat is niet alleen een gemiste kans voor henzelf en hun opdrachtgevers, maar ook voor Nederland als geheel.”

Bron: BusinessCompleet.nl | 27 augustus 2012
___________________


>> Terug naar het overzicht
Bekijk hier onze laatste vacatures

Hermeion UPDATE

Vier keer per jaar verschijnt Hermeion UPDATE , de digitale nieuwsbrief van Hermeion. Via ons contactformulier kunt u zich op onze nieuwsbrief abonneren.

Lees oude artikelen in het UPDATE Archief .

Algemene Voorwaarden · Disclaimer
Privacy statement · 2015 © Hermeion

"