Contact Print pagina Favorieten
HOMEOVER ONSDIENSTENINSTRUMENTENKLANTENCONTACTNIEUWS
Image1
Sinds 2004 niet meer zo weinig vacatures
Sinds 2004 is het aantal vacatures niet meer zo laag geweest als eind juni van dit jaar. Het aantal vacatures daalt nu ongeveer een jaar lang. In het tweede kwartaal stonden er 109.000 vacatures open. Dat waren er 9000 minder dan in de eerste 3 maanden van dit jaar.

Dat blijkt uit dinsdag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De afname van banen is in de meeste sectoren te zien. In de zorg, bij financiële instellingen, in het onderwijs en de landbouw is het aantal vacatures nog stabiel gebleven.

De ontwikkeling van de openstaande vacatures is te bepalen aan de hand van hoeveel nieuwe banen er ontstaan en hoeveel er worden vervuld. In het tweede kwartaal ontstonden 179.000 vacatures. Dat zijn 31.000 banen minder dan in dezelfde periode een jaar eerder. Bovendien lag het aantal vacatures dat werd vervuld ook een stuk lager. Daarmee lijkt volgens het CBS de dynamiek op de arbeidsmarkt verder terug te lopen.

BRIN: CBS | 14-aug 2012
___________________


>> Terug naar het overzicht
Bekijk hier onze laatste vacatures

Hermeion UPDATE

Vier keer per jaar verschijnt Hermeion UPDATE , de digitale nieuwsbrief van Hermeion. Via ons contactformulier kunt u zich op onze nieuwsbrief abonneren.

Lees oude artikelen in het UPDATE Archief .

Algemene Voorwaarden · Disclaimer
Privacy statement · 2015 © Hermeion

"