Contact Print pagina Favorieten
HOMEOVER ONSDIENSTENINSTRUMENTENKLANTENCONTACTNIEUWS
Image1
Bedrijven stellen ontslagplannen uit
Grote bedrijven die willen reorganiseren stellen hun ontslagplannen tot 2014 uit zodat ze hun oudere werknemers ‘voor een prikkie de deur uit kunnen doen’. Hiervoor waarschuwt vakbond FNV de Tweede Kamer donderdag tijdens een hoorzitting over de ontslagplannen uit het Kunduz-akkoord, zo meldt NU.nl.

FNV-bestuurder Catelene Passchier vreest voor het ‘wilde westen’ als de plannen voor de hervorming van het ontslagrecht definitief worden. Volgens haar is er nu al sprake van gesjoemel met vreemde ontslagconstructies. Vooral vanuit de bouw krijgt de bond ‘zorgelijke signalen’.

Tweedeling vast/tijdelijk
Ook leiden de plannen volgens de bond tot een hogere werkloosheid en een grotere tweedeling tussen werknemers met een vast en een tijdelijk contract.

Daarnaast is het verwijt aan het kabinet dat de ontslagvergoedingplannen teveel zijn ingegeven door de schuldencrisis. "Wat nu naar de werknemers gaat, gaat straks naar het financieringstekort van de overheid. Dat is goed voor het EMU-saldo, maar slecht voor de portemonnee van de werkgever en dus de werknemer," aldus Passchier op Nu.nl


BRON: HRpraktijk | 28 juni 2012
___________________


>> Terug naar het overzicht
Bekijk hier onze laatste vacatures

Hermeion UPDATE

Vier keer per jaar verschijnt Hermeion UPDATE , de digitale nieuwsbrief van Hermeion. Via ons contactformulier kunt u zich op onze nieuwsbrief abonneren.

Lees oude artikelen in het UPDATE Archief .

Algemene Voorwaarden · Disclaimer
Privacy statement · 2015 © Hermeion

"