Contact Print pagina Favorieten
HOMEOVER ONSDIENSTENINSTRUMENTENKLANTENCONTACTNIEUWS
Image1
Werknemer wil wel mobiel zijn, maar blijft zitten waar ie zit
Drie op de vier Nederlanders wil wel van baan veranderen, maar laat zich daarvan weerhouden omdat de overgang niet goed is geregeld. Mensen noemen vooral het verlies van een vast contract (54 procent), de zekerheid van de huidige baan (51 procent) en de angst voor minder salaris (44 procent) als een sta in de weg voor mobiliteit. Dit blijkt uit onderzoek van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid waarvan minister Kamp de resultaten in Utrecht heeft gepresenteerd op de tweede netwerkbijeenkomst over duurzame inzetbaarheid.

Van de Nederlandse werknemers staat 83 procent open voor een andere functie binnen het bedrijf, 77 procent voor een vergelijkbare functie in dezelfde sector en 69 procent voor een vergelijkbare functie in een andere sector. Een meerderheid van de werknemers wil ook best een andere functie: 71 procent in dezelfde sector, 61 procent wil wel wat anders gaan doen in een andere sector. Als belangrijkste redenen om iets anders te gaan noemen mensen: meer salaris (55 procent), een nieuwe uitdaging (49 procent), gemotiveerd blijven (37 procent), ontplooiingskansen (34 procent) en doorgroeien (32 procent). Uit het onderzoek blijkt ook dat 72 procent van de werknemers vindt dat ze ook een eigen verantwoordelijkheid hebben om te zorgen dat ze aan het werk blijven.

Gezondheidscheck
Verder vindt ruim 80 procent dat werkgevers hen mogen aanspreken op overmatig alcoholgebruik, vermoedens van drugsgebruik en te hoog ziekteverzuim. Slechts 20 procent van de werknemers vindt dat dit ook geldt voor roken, overgewicht of het beoefenen van gevaarlijke sporten. Van de werknemers is 91 procent bereid een jaarlijkse gezondheidscheck te ondergaan; de helft hiervan vindt wel dat de werkgever niet over de uitkomsten ervan mag beschikken. Op dit moment krijgt 13 procent van de werknemers al jaarlijks een dergelijke check.

BRON: HRpraktijk | 21 juni 2012

___________________


>> Terug naar het overzicht
Bekijk hier onze laatste vacatures

Hermeion UPDATE

Vier keer per jaar verschijnt Hermeion UPDATE , de digitale nieuwsbrief van Hermeion. Via ons contactformulier kunt u zich op onze nieuwsbrief abonneren.

Lees oude artikelen in het UPDATE Archief .

Algemene Voorwaarden · Disclaimer
Privacy statement · 2015 © Hermeion

"