Contact Print pagina Favorieten
HOMEOVER ONSDIENSTEN OrganisatieontwikkelingLeiderschapsontwikkelingInterim managementManagement searchINSTRUMENTENKLANTENCONTACTNIEUWS
Management Gaming

System Dynamics

Een speciale managementtraining is de Hermeion Simulation Game. De game staat in het teken van een gesimuleerde bedrijfssituatie. Het toneel vormt een fictief Hollands bedrijf, dat te maken heeft met de karakteristieken van ondernemen in de 21e eeuw. Levendige bewegingen op de (inter-)nationale markt, heftige dynamiek in de levenscycli van producten en scherpe concurrentie uit onverwachte hoek stellen het bedrijf voor stevige dilemma’s.
De deelnemers werken vanuit verschillende uitgangsposities samen aan de oplossing van de complexe vraag welke maatregelen nodig zijn om het bedrijf verder te kunnen ontwikkelen.

System Dynamics

De opbrengsten van de simulatie worden na afloop geanalyseerd aan de hand van een methodiek die is afgeleid van System Dynamics. System Dynamics is ontwikkeld door het Massachusetts Institute of Technologie (MIT, USA). In Europa wordt deze methodiek toegepast op de analyse van hoogcomplexe vraagstukken.

Effectieve besluitvorming

Naast een enerverende middag, waarbij de individuele scherpte telt, biedt de simulation-game de deelnemers handvatten om in de dagelijkse praktijk situaties sneller en dieper te analyseren. De deelnemers leren hoe veronderstellingen, beelden, aannames, percepties en taboes kunnen leiden tot ineffectieve besluiten. En wellicht belangrijker: hoe onverwachte invalshoeken kunnen leiden tot betere beslissingen in de eigen praktijk.


>> terug naar leiderschapsontwikkeling
Bekijk hier onze laatste vacatures
Voor wie?
De Hermeion Simulation Game wordt gespeeld door groepen managers in het kader van een management ontwikkelings-

traject.
Het deelnemersveld biedt ruimte aan minimaal 12 en maximaal 18 personen. Afhankelijk van de klantvraag wordt de game gespeeld in 2 tot 4 dagdelen.

Algemene Voorwaarden · Disclaimer
Privacy statement · 2015 © Hermeion

"